GastroFlora 2017.

Tradicionalna garešnička manifestacija GastroFlora, u organizaciji Udruženja obrtnika Garešnica i Turističke zajednice Sjeverna Moslavina, po kojoj je Garešnica proteklih godina postala prepoznatljiva na turističkoj karti kontinentalne Hrvatske i ove je godine okupila mnoštvo sudionika i posjetitelja. Rimska priča i prezentacija starih zanata, VIII. Županijska obrtnička gastro izložba i koncert Joleta, V. sajam cvijeća, bogat zabavno-kulturni program samo su dio sadržaja ovogodišnje manifestacije koja je privukla ne samo Gareščane i mještane susjednih općina već i stanovnike okolnih gradova poput Kutine, Lipika, Pakraca, Daruvara i Bjelovara. U posjet GastroFlori stigla je i grupa iz Metkovića koja je nakon posjeta nastavila druženje na OPG-u Ankice Gašparac u Dišniku.

Petak je započeo Danima otvorenih vrata SŠ „August Šenoa“ Garešnica u dopodnevnim satima, a večer - VIII. Županijskom obrtničkom gastro izložbom na kojoj su svoje delicije prezentirali obrtnici i ugostitelji iz Šibenika, Biograda, Raštana, Sukošana, Varaždina, Bjelovara, Velike te Garešnice. I ovoga su puta mnogobrojni posjetitelji uživali u okusima i mirisima mora i kontinenta na Gradskoj tržnici. Iako je kiša padala nije spriječila posjetitelje da se zabave uz Joleta na Trgu hrvatskih branitelja.

Sunčana i topla subota započela je V. Sajmom cvijeća u parku sa 35 izlagača, 6 cvjetnih instalacija,  bogatim kulturno-zabavnim programom u kojem su sudjelovali vrtićanci DV „Maslačak“ s cvjetnim korzom, učenici OŠ Garešnica, Garešničke mažoretkinje, Zubmići i Zumbaline, mali folkloraši iz FD Hrvatske čitaonice i Češke besede Hercegovac, KUD-a „Trnovitica“ iz Velike Trnovitice i FA „Zdenac“ iz Garešnice. Ne smijemo zaboraviti promociju Jela starih graničara i Festival meda u izvedbi SŠ „August Šenoa“ Garešnica, naše nacionalne manjine, te  garešničko-šibenski stol čija su jela oduševila posjetitelje. Program je završio filmskom projekcijom animiranog filma Mali princ u Hrvatskom domu te koncertom grupe Ledina na središnjem gradskom trgu.

Među brojnim pokroviteljima i sponzorima treba izdvojiti Grad Garešnicu, Komunalac i Vodu d.o.o. Garešnica, Termometal d.o.o., T.U.O. FIOLA, Enso d.o.o., PNP d.o.o., Tex d.o.o., Flexopak d.o.o., Odvjetnik Marina Lacković, ZOU Tihomir Volić & Nataša Ružička, Gljive Evaj, Plodovi zemlje/ hotel Garić, Grafing Garešnica, OPG Juretić, OPG Balja bez čije svesrdne pomoći organizacija ove manifestacije ne bi bila moguća.

Zahvaljujemo se brojnim udrugama koje su se uključile u organizaciju i realizaciju GastroFlore 2017. te Gradu Lipiku koji nam je ustupio stolove, štandove i turistički vlakić.

Zahvaljujemo posebno i USJPDR RIS KUTINA- podružnica GAREŠNICA na osiguravanju koncerta JOLETA.

Instalacije na ovogodišnjoj GastroFlori bile su:

1. KOMUNALAC D.O.O.- „LIJEPA LI SI“

2. NOVA IVANČICA D.O.O.- „KIŠOBRANI“

3. ČEDOMIR MATOVINA- "KOLA U CVIJEĆU"

4. CVJEĆARNA ČIČAK- „ MOJ POGLED U PROŠLOST“

5. HRVATSKE ŠUME- „ŠUMA NA DLANU“

6. OPG JURIĆ- „ KLIPAN, DAMA I FACA“

I na kraju posebna zahvala ide rukovoditeljima i djelatnicima našeg Komunalca d.o.o. !

Izvori fotografija: Foto video studio Kobra, Alen Štandar, TZ Sjeverna Moslavina, Marina Štajgler Vlahović, Mario Pizent, SŠ "August Šenoa" Garešnica

Najave događanja

07.07.2017. Zapovijed pod lipom
Srpanj je mjesec kada stanovnici Miklouša i okolnih sela slave svoje starinske običaje i kulturnu tradiciju, te i ove godine od 07.- 09. srpnja po 43.put, KUD "Sloga" u suradnji s Gradom Čazma, Centrom za kulturu i TZ Čazma...