XIV. Marinje u Garešnici

XIV. „Marinje u Garešnici“ održano je 26. i 27. svibnja. Počelo je seminarom tradicijskih glazbala u Hrvatskom domu i seminarom folklornog pjevanja u hotelu Garić koje su vodili Vjekoslav i Filip Martinić te velikom smotrom folklora „Garešnici od srca“ i smotrom tradicijskih glazbala i pučkih napjeva „Ja dudaš, ti tamburaš“.

Seminar i radionice okupile su tridesetak polaznika iz Palešnika, Velike Trnovitice, Nove Rače i Garešnice.

U subotu, u večernjim satima na pozornici Hrvatskog doma nastupili su domaćini -FA "Zdenac" i GKC-MVS "MeduWodje", PS "Hrvatska žena" Garešnica, KUD "Repušnica, KUD "Delovi" iz Delova, KUD "Rudar" Glogovac, KUD "Horvati" iz Horvata, FS Doma učenika SŠ Bjelovar i Seminarci Hrvatske škole folklora.

Gradonačelnik grada Garešnice Josip Bilandžija pozdravio je sve sudionike i pohvalio njihov rad na čuvanju narodne tradicije. Uspješni organizatori „Marinja u Garešnici“ već dugi niz godina su garešnički Folklorni ansambl Zdenac i Gare'ški kulturni centar.

izvor fotografija: www.garesnica.hr, Danijela Crnički i FA Zdenac

 

Najave događanja

07.07.2017. Zapovijed pod lipom
Srpanj je mjesec kada stanovnici Miklouša i okolnih sela slave svoje starinske običaje i kulturnu tradiciju, te i ove godine od 07.- 09. srpnja po 43.put, KUD "Sloga" u suradnji s Gradom Čazma, Centrom za kulturu i TZ Čazma...